هزینه وکیل طلاق
مقدمه :
امروزه اختلافات میان زوجین به حدی افزایش یافته که منجر به جدایی و طرح دعوا در مراجع قضایی شده است . عقد نکاح ، حقوق و تکالیفی را برای زوجین به وجود می آورد که طلاق آن ها را از بین می برد .
هزینه وکیل طلاق و مدت زمان رسیدگی به پرونده طلاق : پرونده طلاق با توجه به این که درخواست آن از جانب کدام یک از زوجین باشد از 10 روز تا یکسال زمان می برد.
طلاق به درخواست زن هر چند روند پیچیده ای دردادگاه ها دارد اما با داشتن وکالت در طلاق و اثبات شرایط طاقت فرسای زندگی از سوی زن آسان خواهد بود البته در دریافت وکالت در طلاق و جمع آوری مدارک مستدل برای شرایط طاقت فرسا باید دقت لازم انجام شود و با یک وکیل مجرب مشورت شود .
هزینه وکیل طلاق با توجه به تعرفه مشخص شده توسط قوه قضاییه تعیین می شود . با مراجعه به موسسه حقوقی مجد وکیل الرعایا می توانید با وکلای متعددی مشورت نموده و ازهزینه پرونده خود به طورکامل مطلع شوید .
مشاوره با بهترین وکیل طلاق در تهران |
دعوای طلاق سه مرحله ای می باشد ؛ صدور رای بدوی ، صدور رای تجدید نظر و دیوان عدالت . هر یک از زوجین می توانند در مرحله اول و دوم نسبت به رای صادره اعتراض نمایند.
طلاق از جمله دعاوی حقوقی می باشد که درشورای حل اختلاف و دادگاه های حقوقی قابل طرح می باشد و اولین قدم برای طرح این دعوا ارائه دادخواست گواهی عدم امکان سازش می باشد .
در این مقاله درباره نکات مهم در خصوص حقوق مالی زوجه و چگونگی پرداخت آن ، طلاق ، انواع آن ، وکیل طلاق و هزینه وکیل طلاق صحبت خواهیم نمود .
طلاق :
طلاق به معنای جدایی و خاتمه دادن به عقد نکاح می باشد که در قانون ایران در اختیار زوج می باشد و زوج هر زمان که بخواهد می تواند همسر خود را طلاق بدهد اما زوجه فقط در صورت داشتن وکالت در طلاق و اثبات شرایط عسر و حرج می تواند از همسر خود جدا شود .
زمانی که زوجین دیگر تمایل به زندگی با یکدیگر ندارند طلاق واقع می شود و مرد باید در مورد مهریه ،نفقه ،اجرت المثل و دیگر حقوق مالی زن تعیین تکلیف نماید .
در برخی موارد این حقوق مالی توسط زن بخشیده می شود و از این جهت مرد نباید پرداختی داشته باشد اما در مواردی که زن این حقوق را مطالبه می کند مرد در صورت عدم توانایی می تواند به دادگاه دادخواست اعسار بدهد .
*اعسار به معنای عدم توانایی مالی فرد می باشد .
وکالت در طلاق :
از آنجایی که در قانون مدنی طلاق از حقوق و اختیارات مرد می باشد مرد می تواند در وکالت نامه ای این حق را به زن نیز بدهد که به آن وکالت در طلاق گفته می شود . زوجه با داشتن وکالت در طلاق می تواند هر زمان که بخواهد خود را مطلقه نماید باید توجه داشت در متن وکالت در طلاق باید حق تجدیدنظر خواهی و واخواهی از مرد (موکل ) سلب شود …
آن چه در متن وکالت نامه قید می شود بسیارمهم می باشد بنابراین قبل از تنظیم آن مشورت با یک وکیل توانمند بسیار کمک کننده خواهد بود .
عسر و حرج :
عسر و حرج در لغت به معنای مشقت و سختی می باشد و در اصطلاح حقوقی به شرایط طاقت فرسا و غیر قابل تحملی گفته می شود که ادامه زندگی زناشویی را برای زوجه غیر ممکن می نماید این شرایط باید با مدارک مستدل به دادگاه اثبات شوند تا زوجه بتواند طلاق بگیرد از جمله شرایط عسر و حرج می توان به موارد ذیل اشاره نمود :
1-استنکاف مرد از پرداخت نفقه زن به مدت شش ماه متوالی یا نه ماه متناوب ( عدم پرداخت نفقه به زوجه )
*نفقه شامل هزینه های خوراک ، پوشاک ، مسکن زن می باشد که باید توسط مرد تامین شود .
2-اعتیاد شدید زوج و عدم ترک او .
3- ترک زندگی زناشویی از طرف زوج .
4- محکومیت قطعی زوج به بیش از پنج سال حبس .
5-ابتلای زوج به بیماری های صعب العلاج .
6-سوء رفتار زوج و ضرب و شتم زوجه توسط زوج .
اگر شرایط فوق به دادگاه اثبات شوند قاضی زوج را مجبور به اجرای صیغه طلاق می نماید و در صورتی که زوج نپذیرد حکم طلاق توسط حاکم شرع (قاضی ) جاری می شود .
انواع طلاق ازجهت درخواست دهنده آن :
1-طلاق به درخواست زوج : همانطور که در مطالب فوق به آن اشاره شد طلاق در اختیار مرد می باشد و هر زمان که اراده کند می تواند از همسر خود جدا شود فقط در زمان طلاق در خصوص حقوق مالی زوجه (نفقه ،مهریه ، اجرت المثل ،شرط تنصیف دارایی و… ) باید تعیین تکلیف شود .
*مهریه : هر آنچه که ارزش مالی داشته باشد و توسط مرد به عنوان مهریه در زمان انعقاد عقد نکاح تعیین شود ، مهریه به دو صورت می باشد : عندالمطالبه ؛ هر زمان زوجه (زن ) آن را مطالبه کند مرد مکلف به پرداخت می باشد . عندالاستطاعه ؛ با توجه به توانایی مالی مرد پرداخت می شود و اگر مرد توانایی مالی نداشته باشد ضمانت اجرای قانونی برای آن وجود ندارد .
*اجرت المثل : مزد اموری که زن در دوران زندگی مشترک انجام داده است و این امور به دستور مرد بوده و زن قصد تبرع (رایگان) نداشته است .
*تنصیف دارایی : شرط تنصیف دارایی در قباله های ازدواج به این صورت آمده است که ؛ اگر مرد بدون دلیل همسر خود را طلاق بدهد و این طلاق به دلیل تخلف زن از وظایف زناشویی او نباشد مرد مکلف به پرداخت تا نصف دارایی خود به زن می باشد البته این دارایی باید در ایام زندگی مشترک به دست آمده باشد .
2-طلاق به درخواست زوجه : طلاق به در خواست زوجه روندی طولانی خواهد داشت و زوجه باید عسر و حرج خود را به دادگاه ثابت نماید در صورت اثبات عسر و حرج قاضی حکم طلاق را صادر می کند و در صورتی که زوج از حکم دادگاه تمکین نکند صیغه طلاق توسط قاضی اجرا می شود .
*اگر زوجه از سوی زوج وکالت در طلاق داشته باشد روند درخواست طلاق به راحتی انجام می پذیرد .
3-طلاق توافقی : در این نوع طلاق همه چیز بر حسب توافق میان زوجین واقع می شود و زوجین برای جدایی از یکدیگر توافق می کند .
*طلاق ، حقوق و تکالیف میان زوجین را از بین می برد و در زمان طلاق ، باید حقوق مالی زوجه مشخص شود .
تماس و مشاوره با بهترین وکیل طلاق توافقی |
انواع طلاق :
الف – طلاق رجعی : در این نوع طلاق زوج در مدت عده حق رجوع دارد مقصود از عده مدت زمانی می باشد که پس از جاری شدن صیغه طلاق ، زن حق ازدواج با مرد دیگری را ندارد .
ب – طلاق بائن : در این نوع طلاق زوج حق رجوع ندارد این نوع طلاق به اقسام ذیل تقسیم می شود :
1-طلاق زن یائسه : طلاق خانمی که به سنی رسیده که عادت ماهیانه نمی بیند .
2-طلاق خانم دوشیزه : طلاق خانم قبل ازرابطه و نزدیکی .
3-طلاق خلع : طلاقی که در آن خانم نسبت به آقا کراهت دارد .
4- طلاق مبارات : نوعی طلاق توافقی می باشد و زوجین نسبت به یکدیگر کراهت دارند .
5-طلاق سوم : اگر زن و مردی سه بار متوالی از یکدیگر جدا شده باشند طلاق سوم آن ها بائن می باشد .
6-طلاق حاکم شرع : طلاقی که صیغه آن توسط قاضی جاری می شود .
وکیل طلاق یک طرفه |
عده :
همانطور که در مطالب فوق به آن اشاره شد عده مدت زمانی می باشد که پس از اجرای صیغه طلاق یا فوت همسر،زن نمی تواند با مرد دیگری ازدواج کند :
1-عده وفات چهار ماه و ده روز می باشد هم در عقد دائم هم در عقد موقت .
2-عده طلاق و فسخ عقد دائم سه طهرمی باشد و در خصوص زنانی که به اقتضای سن عادت زنانگی نمی بینند سه ماه می باشد .
3-عده فسخ نکاح ،بذل مدت و انقضای مدت در عقد موقت دو طهر می باشد و در خصوص زنانی که عادت ماهیانه نمی بینند چهل و پنج روز می باشد .
*طهر به معنای پاکی زن از عادت زنانه می باشد .
*در هر سه حالت فوق عده زنان باردار تا وضع حمل آن ها می باشد اما در مورد عده وفات (تا)زمان وضع حمل نباید کمتراز چهارماه و ده روز باشد .
*زنان یائسه و دوشیزگان فقط عده وفات دارند .
*عده زنی که همسر او غایب مفقودالاثر می باشد و قاضی صیغه طلاق را جاری نموده از زمان اجرای صیغه طلاق چهارماه و ده روز می باشد .
هزینه وکیل طلاق :
طلاق یکی از دعاوی حقوقی قابل طرح در مراجع قضایی می باشد که در پی اختلافات میان زوجین به وجود می آید و با طرح آن دعاوی دیگری نیز مطرح خواهد شد مانند دعوای مطالبه نفقه ،مطالبه مهریه ،حضانت فرزندان و ….
وکیل به عنوان منبع معتبر برای کسب اطلاعات حقوقی می باشد . موسسه حقوقی مجد وکیل الرعایا با سال ها سابقه در همکاری با وکلای مجرب ،بهترین ها را به شما معرفی می کند کسانی که جزئیات پرونده را به طور کامل و با دقت بررسی می کنند و سریعترین مسیررا برای رسیدن به نتیجه انتخاب می کنند .
هزینه وکیل طلاق با توجه به تعرفه قوه قضاییه تعیین می شود که در موسسه حقوقی مجد وکیل الرعایا با توافق وکیل و موکل مشخص می شود .
تماس و مشاوره با بهترین وکیل طلاق |
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.