وکیل پایه یک دادگستری
خصوصیات مهم وکیل پایه یک دادگستری
وکالت امری پر فراز و نشیب است . چنانچه شخصی قصد ورود به این عرصه را داشته باشد می بایست روحیه جنگندگی بسیار بالا و تسلط کامل بر روح خود داشته باشد چرا که مشکلات حقوقی و فشار های روانی موکل ، پس از اعطای وکالت به وکیل پایه یک دادگستری ، بر دوش وی خواهد بود و همچنین حضور وکیل در پرونده های اشخاص باعث کاهش استرس موکل می شود .
امروزه اغلب اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی دارای پرونده های قضایی مختلف و چه بسا پرونده های متعددی اعم از ملکی ، خانواده ، کیفری ، حقوقی و… هستند .
نکته حايز اهمیت دیگری که باید به آن اشاره نمود این است که امروزه اهمیت حضور وکیل در پرونده های مطروحه اشخاص بر کسی پوشیده نیست چرا که سطح گسترده ای از افراد جامعه دارای اطلاعات حقوقی نیستند تا راساً پرونده را پیگیری نموده و در محاکم قضایی دفاعیات فنی انجام دهند و در نهایت رای مطلوب به نفع خویش را کسب نمایند .
به عبارت دیگر وجه تمایز وکیل پایه یک دادگستری با اشخاص دیگر در این است که وی با قبولی در آزمون بسیار دشوار وکالت و همچنین اخذ پروانه وکالت ، مسلط بر مباحث حقوقی و قوانین کشور هستند که در نتیجه مجوز حضور در جلسات را در جایگاه وکیل به جای اصیل پرونده ( موکل خویش) کسب می نماید و با ارائه دفاع فنی و تخصصی ، مقام قضایی را قانع کرده تا رای مثبت به نفع موکل صادر شود .
وکلا با داشتن وجدان کاری و با به کارگیری دقت بسیار زیادی در کار خود و همچنین با رعایت و حفظ حقوق موکل خود ، تمام تلاش خود را جهت احقاق حق می نمایند ، همچنین تمام تلاش خود را جهت اخذ رای به نفع موکل به کار
می گیرند.
پذیرش وکالت توسط وکلا دارای محدودیت نیست بدین معنی که وکلا میتوانند هر پرونده ای در هر زمینه ای را قبول نمایند و در سمت وکیل در دادگاه برای ارائه لایحه ، دفاعیات ، مدارک و مستندات اقدام کنند .
با توجه به موارد مذکور در بند های فوق ، وکلا این اختیار را دارند که به صورت تخصصی در هر زمینه ای که اطلاعات کامل و دقیق دارند ، اقدام به پذیرش وکالت نمایند .
یکی از مشاغلی که وکلا می توانند در آن ورود نمایند ، سمت و جایگاه مشاور حقوقی در شرکت های خصوصی و دولتی و …می باشد که چنانچه وکیل در این جایگاه قرار بگیرد می بایست اقدامات لازم و راهنمایی کامل را ارائه دهد .
مشاوران حقوقی می توانند وکلا یا فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی رشته حقوق باشند به عبارتی اشخاصی که در مقطع کارشناسی فارغ التحصیل شده اند می توانند به صورت مستقل یا به صورت استخدامی در شرکت ها و ارگان های دولتی مشغول به کار شوند .
وظیفه وکیل پایه یک دادگستری:
وکیل پایه یک دادگستری به دلیل دانش حقوقی وطی مراحل سخت متعددی نسبت به وکلای دیگر توانمند تر می باشد .وظیفه اصلی وکلای پایه یک دادگستری این می باشد که بهترین راه حل را به موکلین ارائه دهند از دیگر وظایف این وکلا این می باشد که با وجدان کاری و مسئولیت پذیری و استفاده از تمام دانش خود امور موکلین خود را انجام دهند. وکیل پایه یک باید در متن وکالتنامه همه ی موارد را برای موکل خود واضح نماید؛نوع وکالت ،حدود اختیارات و… و باید در تمامی جلسات دادرسی مربوطه در صورت نیاز حضور داشته باشد و موکل را از روند پرونده باخبر سازد .
اهمیت حضور وکیل پایه یک دادگستری:
همانطور که به آن اشاره شد هر شخص برای اینکه به حق خود برسد و بتواند در مراجع قضایی بهترین دفاع را از خود داشته باشد به حضور شخصی آگاه وتوانا در زمینه های حقوقی نیاز دارد و وکلای پایه یک دادگستری آگاهی کاملی نسبت به قوانین و مراجع قضایی دارند.
در قانون اساسی ایران طرفین دعوا در همه دادگاه ها می توانند برای خود وکیل انتخاب نمایند و اگر توانایی اخذ وکیل را نداشته باشند باید امکانات لازم برای آن ها فراهم شود .در واقع وکالت یک قرارداد دو طرفه می باشد که موکل به وکیل خود اختیاراتی می دهد تا بتواند بهترین نتیجه را حاصل نماید .
حضور وکیل فقط در دادگاه الزامی نمی باشد بلکه در بعضی از امور اداری ؛مسائل حقوقی وجود دارند که نیازمند دانش وکیل می باشیم بالاخص وکیل پایه یک دادگستری که توانایی های بیشتری دارد.
فارغ التحصیلان رشته حقوق و مبانی فقه و حقوق می توانند در آزمون وکالت شرکت کرده و پس از قبولی در این آزمون و گذراندن دوران کارآموزی خود به عنوان وکیل پایه یک دادگستری در جامعه معرفی شوند منظور از فارغ التحصیلان رشته حقوق و فقه حقوق کسانی هستند که مدرک کارشناسی خود را در این زمینه دریافت کرده باشند و لازمه ی شرکت در آزمون وکالت داشتن مدرک کارشناسی در این دو رشته می باشد کسانی که در آزمون وکالت قبول می شوند باید دوره کارآموزی خود را بگذراند تا وکیل پایه یک دادگستری نامیده شوند کسانی که فقط در آزمون وکالت پذیرفته شدند و در حال گذراندن دوره ی کار آموزی خود هستند وکیل پایه دو دادگستری نامیده می شوند محدودیت هایی را در پذیرش وکالت دعاوی مختلف دارند که پس از گذراندن این دوره به عنوان وکیل پایه یک دادگستری خواهند رسید که فارغ از هر محدودیتی می باشد و می توانند کلیه پرونده های حقوقی کیفری و … را قبول وکالت نمایند .
وکیل پایه یک دادگستری کسی است که اشخاص حقیقی یا حقوقی برای انجام کارهایی حقوقی به او وکالت می دهند به دست آوردن عنوان وکیل پایه یک دادگستری نیازمند طی کردن مراحل تحصیلی نسبتا سختی می باشد که هر کسی قادر به گذراندن این مراحل نمی باشد .بنابراین می توان اینگونه نتیجه گرفت که وکلای پایه یک دادگستری توانایی تخصصی بالایی دارند. دریافت این عنوان برای وکلا بسیار اهمیت دارد و وکلای زیادی تلاش می کنند که به این جایگاه برسند اما این مهم برای هر کسی اتفاق نمی افتد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد وکیل پایه یک دادگستری،وکیل طلاق،وکیل نفقه و … با ما در ارتباط باشید
آزمون کانون وکلا:
این آزمون در سال یک بار تحت نظر کانون وکلا به صورت کتبی در سراسر ایران برگزار می شود .
اتحادیه سراسری کانون وکلای دادگستری یا اسکودا یا همان سازمان سنجش ایران مسئول طراحی و برگزاری این آزمون می باشد و از اهمیت ویژه ای برخوردار است کسانی که به شغل وکالت در مراجع قضایی یا دادگستری علاقه مند هستند باید در این آزمون نمره قبولی به دست بیاورند البته به دست آوردن نمره قبولی اولین قدم در این راه می باشد چرا که افرادی که می خواهند وکیل پایه یک دادگستری شوند باید دوران کارآموزی خود را در دفتر یک وکیل پایه یک دادگستری به مدت ۱۸ماه بگذراند و پس از قبولی در آزمون اختبار که هم به صورت کتبی و هم شفاهی می باشد.
مراسم تحلیف و سوگند مخصوص برگزار خواهد شد و سپس عنوان وکیل پایه یک دادگستری اعطا می گردد .
شرایط لازم برای شرکت در آزمون وکالت:
فارغ التحصیلان رشته حقوق و رشته فقه و حقوق برای شرکت در آزمون وکالت باید شرایط لازم برای شرکت در آزمون وکالت را رعایت نمایند:
1-تابعیت داوطلبین باید ایرانی باشد .
2- سن داوطلبین در حوزه قضایی تهران تا چهل سال و در سایر حوزه ها تا پنجاه سال می باشد و…
بیشتر بخوانید:وکیل داوری – وکیل مالیات بر ارث – وکیل تنظیم قرارداد
وکالت و انواع آن:
وکالت به دو صورت امکانپذیر است یا مطلق یا مقید ؛قبول وکالت فقط به این دو حالت می باشد.
وکالت مطلق به این معنا است که موکل برای همه ی امور خود به وکیل وکالت می دهد.
وکالت مقید به این معناست که موکل برای موضوع خاصی به وکیل مراجعه می کند.
در مراسم تحلیف وکلای پایه یک دادگستری سوگند می خورند که به وظایف خود عمل نمایند .
تفاوت وکیل پایه یک دادگستری با سایر وکلا :
همانطور که در مطالب بالا به آن اشاره شد وکیل پایه یک دادگستری فارغ التحصیلان رشته حقوق و فقه می باشند
که در آزمون های کانون شرکت کرده و نمره قبولی را کسب می کنند و بعد از گذراندن دوره ی کارآموزی به جایگاه وکیل پایه یک می رسند برخی از فارغ التحصیلان رشته های حقوق و فقه و حقوق در آزمون های مرکز وکلای قوه قضائیه شرکت می کنند
که آسان تراز آزمون کانون وکلای دادگستری است به پذیرفته شدگان در این آزمون وکیل پایه دو دادگستری می گویند
از دیگر تفاوت های وکلای پایه یک و دو دادگستری در پذیرش دعاوی می باشد حیطه فعالیت وکلای پایه دو دادگستری محدود می باشد ..
تفاوت میان وکیل پایه یک دادگستری با کارآموزان :
کارآموزان وکالت کسانی هستند که در آزمون پذیرفته شدند و در حال گذراندن دوره ی کارآموزی خود می باشند و هنوز مرحله ی اختبار را نگذراندند.
مشخص است که محدوده ی اختیارات کارآموزان وکالت محدودتر از وکلای پایه یک دادگستری می باشد
تفاوت ميان وکیل پایه یک دادگستری با مشاوران حقوقي:
برخي از فارغ التحصيلان رشته حقوق و معادل آن به عنوان مشاوران حقوقي فعاليت دارند اين اشخاص پروانه وكالت ندارند و نمي توانند قبول وكالت نمايند و فقط با توجه به دانشي كه دارند به افرادي كه در پرونده هاي حقوقي خود نيازمند مشاوره هستند مشاوره مي دهند در صورتي كه وكيل پايه يك دادگستري علاوه بر مشاوره در هر پرونده اي قبول وكالت مي نمايند .
حوزه فعالیت وکیل پایه یک دادگستری:
وکیل پایه یک در زمینه های مختلفی اعم از خانواده و امور مربوط به آن مثل طلاق ،مهريه ،نفقه،انحصار وراثت ، مسائل كيفري نظير كلاهبرداري ،سرقت ،قتل و… وكالت می کند و محدوديتي ندارد.
مراحل و شیوه برگزیدن وکیل پایه یک دادگستری:
اشخاصی که هدف انتخاب وکیل پایه یک را دارند می توانند با توجه به پارامتر های مهم که در متن بالا عنوان شد اقدام به انتخاب وکیل نمایند .
به طور کلی برای انتخاب وکیل خوب می توان از راه های زیر کمک گرفت.
یکی از راه های مورد تایید و قابل اعتماد برای انتخاب وکیل خوب پرس و جو می باشد . معمولا شهرت وکلا بی دلیل نمی باشد و وکلایی که در در پرونده ها موفق هستند شهرت دارند و قطعا مهارت و تجربه عالی دارند. .
سایت اینترنتی می تواند یکی از راه های انتخاب وکیل باشد که معمولا وکلای برجسته در سایت های اینترنتی نام برده شده اند و حوزه فعالیتی آنان مشخص شده و به طور تخصصی کار می کنند
موسسات حقوقي داراي وكلاي متعدد با تجربه هاي مختلف هستند و مردم مي توانند از آن ها كمك بگيرند و وكيل متخصص پرونده خود را انتخاب نمايند از مزاياي وكيل متخصص بهترين نتيجه در كمترين زمان مي باشد همه ي وكلاي پايه يك دادگستري توانايي قبول وكالت هر نوع پرونده اي را دارند
اما تخصص به معناي تجربه كاري مي باشد و بسيار كمك كننده خواهد بود.
بیشتر بخوانید:وکیل کیفری – وکیل طلاق – وکیل مالیات
جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد بهترین وکیل تهران،وکیل پایه یک دادگستری،وکیل حقوقی و … با ما در ارتباط باشید
تعقیب
[…] مشاوره با وکیل پایه یک دادگستری […]
[…] اطلاعات بیشتر در مورد لایحه نویسی،وکیل تنظیم قرارداد،وکیل پایه یک دادگستری با ما در ارتباط […]
[…] وکیل پایه یک دادگستری می بایست تمامی وظیفه پس از اخذ وکالت از موکل خود دارد را به نحو احسن انجام دهد و موقعی که نیز موظف است تمامی مستندات و مدارک خود را به درستی به وکیل ارائه دهد و تمام حقیقت موجود در پرونده خود را توضیح دهد. […]
[…] در این آزمون و گذراندن دوران کارآموزی خود به عنوان وکیل پایه یک دادگستری در جامعه معرفی شوند منظور از فارغ التحصیلان رشته حقوق […]
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.