فرزند نامشروع

,
فرزند-نامشروع

فرزند حاصل رابطه نامشروع:

 براساس قانون تصویب شده و عرف در کشور ما رابطه نا مشروع امر خلاف عفت و شیون جامعه اسلامی می باشد. نفقه فرزندان (طفل) نامشروع بر پدر زانی واجب نخواهد بود.

براساس قاونو مدنی: طفل متولد از زنا حق نفقه بر اقارب خود ندارد و همچنین ارقاب نسبت به او از این حق محروم خواهند بود، زیرا از آثار نسب قانونی می باشد.

نفقه زن و طفلی (فرزندی ) که در حال حمل می باشد، در دوران بارداری بر عهده مرد زانی می باشد(مطابق ماده 1109 قانون مدنی).  همچنین در فقه اسلامی نیز مرد زانی عهده دار نفقه زن در حال حمل و فرزند نامشروع خواهد بود. شیردهی مادر به فرزند ناشی از زنا بر مادر واجب نیست زیرا نفقه شیردهی به طفل بر عهده پدر می باشد.

 ماده 1717 قانون مدنی اینگونه بیان می دارد که:طفل باید مطیع ابوین خود باشد و درهر سنی که باشد باید به آنها احترام کند،زیرا قانون گذار خواسته است که او را با فرزندان مشروع برابر قرار دهد، در صورتی که زن زانیه حامله باشد حق این را ندارد که فرزند در حال حمل خود را سقط کند وزمانی که این اتفاق افتاده باشد باید 800 درهم دیه پرداخت نماید.

قانونگذار در خصوص ارث ولدالزنا سکوت اختیار کرده است و حکم صریحی صادر نکرده است ولی فرزند ناشی از زنا از پدر خود ارث نمی برد و بالعکس.برای محرمیت ونکاح نیز همان قوانین که در خصوص طفل مشروع جاری است برای طفل نامشروع نیز جاری خواهد بود.

آزار زن باردار و سقط طفل:

قانون‌گذار در قانون مجازات اسلامي آزار و اذيت زن باردار را كه  به موجب آن باعث سقط جنين شود جرم مي‌داند و نيز كساني را كه زن حامله را به سقط جنين ترغیب مي‌كنند چه پزشك باشد و چه فرد عادي قابل تعقيب و مجازات دانسته است.

حمايت قانون فقط از جنين مشروع است يا شامل جنين ناشي از رابطه نامشروع هم مي‌شود؟

برابر قانون اساسي همه اشخاص از حقوق مساوي برخوردارند و داراي حق حيات هستند.  می بایست همانگونه که جنين ناشي از ازدواج مورد احترام و حمايت مي‌باشد، جنين ناشي از رابطه نامشروع نيز از سوي قانون‌گذار حمايت شده است و هرگونه آسيب به آن قابل تعقيب كيفري است.

چه زمانی و تحت چه شرايطي اجازه سقط جنین داده مي‌شود؟

درخواست صدور مجوز براي سقط جنين فقط هنگامي پذيرفته مي‌شود كه برای درمان و شرايط زير باشد:
1- درخواست سقط درماني از اداره كل پزشكي قانوني استان‌ها درخواست شود.
2- درخواست مذکور قبل از چهار ماهگي جنين ارائه شود.
3- درخواست از سوي زوجين با معرفي‌‌نامه پزشك معالج باشد. هنگامي كه دستور مقام قضائي براي سقط جنين منضم به درخواست باشد، باز هم ارائه نظر پزشك معالج ضروري می باشد.
4- معرفي‌نامه پزشك شامل عكس مادر (همراه مهر پزشك)، مشخصات شناسنامه‌‌اي وی، تشخيص بيماري، روش تشخيص و علايم آن می باشد و تصوير شناسنامه و مداركي كه هويت زوجين را نشان می دهد و نتايج آزمايش‌هاي پزشكي پيوست مي‌شود..

فرزند حاصل رابطه نامشروع

سقط طفل (جنین) نامشروع چه حکم و مجازاتی به دنبال دارد؟

سقط جنين(طفل) حرام می باشد حتی اگربراثرزنا به وجود بیاید و درخواست پدر باعث جواز آن نخواهد شد و در صورتی که مادر مباشر در سقط جنين باشد ديه بر عهده مادرمی باشد امّا در مقدار ديه جنين بهتراست که مصالحه شود و ديه در حکم ارث شخصی می باشد که وارث ندارد.

گرفتن سناسنامه برای طفل حاصل رابطه نامشروع:

دریافت و درخواست اخذ شناسنامه کودک و طفل نامشروع جز وظایف و مسئولیت والد خواهد بود.

زمانی که نکاح پدرو مادر فرزند(طفل) ثبت نشده باشد ، اعلام تولد طفل باید توسط پدرو مادروی صورت بپذیرد.

مادامی که مادر حضور پیدا کند نام خانوادگی مادربه وی اختصاص داده خواهد شد.

مادامی که پدرمراجعه نماید و حضور پیدا کند نام خانوادگی پدرروی کودک (طفل)گذاشته خواهد شد.

مادامی که والدین طفل نامشروع، مشخص و معین نباشد شناسنامه با مشخصات فرضی برای کودک صادر می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص فرزند خواندگی نیز میتوانید به مطلب مورد نظر مراجعه نمایید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید