لایحه نویسی

لایحه نویسی

مقدمه :

لایحه نویسی;امروزه افراد برای مسائل حقوقی خود به وکلا مراجعه می کنند چرا که به این آگاهی رسیده اند که یک وکیل مجرب بهتر از هر کسی می تواند به آن ها کمک نماید .وکیل می کوشد به هر طریقی مراجعه کننده یا موکل خود را راهنمایی نماید روش هایی که یک وکیل می تواند به موکل خود کمک کند به شرح زیر می باشد :

1-مشاوره دادن : در مرحله اول وکیل به مراجعه کننده مشاوره های لازم را در خصوص موضوع پیش آمده می دهد و آنچه را که مراجعه کننده به آن نیاز دارد به او می گوید و مسیر را برای او مشخص می نماید.

2-لایحه نویسی : در برخی موارد وکیل طی بررسی های مختلف به این نتیجه می رسد که احتیاجی به حضور وکیل نمی باشد و نوشتن لایحه کافی می باشد ( در ذیل درباره لایحه و لایحه نویسی صحبت خواهیم کرد ).

3-حضور وکیل : در برخی موارد وکیل توصیه می کند که پرونده توسط خود او پیگیری شود چرا که شخص آگاهی و آمادگی لازم جهت حضور در جلسات رسیدگی را ندارد و حضور وکیل بهترین راهکار می باشد .

لایحه نویسی

جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد لایحه نویسی،وکیل تنظیم قرارداد،وکیل پایه یک دادگستری با ما در ارتباط باشید

تماس با ما

مشاوره

02177728932-02177886437

موسسه حقوقی مجد وکیل الرعایا با کادری از وکلای مجرب و ماهر و درجه یک بهترین راهنما شما برای مسائل مربوط به خانواده و کیفری و حقوقی و ملکی و … می باشد .

لایحه چیست :

طرح دعوا در مراجع قضایی و حضور در این مراجع شرایط و مراحل خاص خود را دارد زمانی که علیه شما در دادگاه دعوایی مطرح می گردد باید از خود دفاع کنید تا نتیجه مورد نظر حاصل شود  و برای دفاع می توانید از ابزارهای قانونی استفاده نمایید یکی از این ابزارهای قانونی لایحه می باشد .

بیشتر بخوانید:وکیل کیفری وکیل طلاقوکیل مالیات

در جلسات رسیدگی طرفین دعوا می توانند به دو صورت دفاعیات خود را اظهار نمایند :

1- به صورت شفاهی :با حضور در جلسات رسیدگی .

2- به صورت کتبی : زمانی که طرفین دعوا امکان حضور در جلسه رسیدگی را ندارند می توانند دفاعیات خود را به صورت نوشته به دادگاه ارائه دهند در برخی موارد طرفین دعوا در جلسه رسیدگی حضور دارند اما به دلایل مختلفی اعم از اینکه مطلبی را فراموش کرده اند یا زمان رسیدگی کوتاه بوده است برای توضیحات بیشتر دفاعیاتشان را به صورت مکتوب به دادگاه ارائه می دهند .

لایحه ، لایحه دفاعیه یا لایحه قضایی سند یا نوشته ای است که طرفین یک دعوا خواه کیفری خواه حقوقی  (خواهان ، خوانده ) در طول فرایند دادرسی ( شروع جلسه دادرسی تا پایان جلسه دادرسی ) برای اینکه بتوانند دفاعیات خود را به اطلاع دادگاه برسانند از آن استفاده می کنند اهمیت این لوایح به قدری می باشد که می تواند دعوا را به نفع شما خاتمه دهد .

این که چه مواردی در یک لایحه نوشته شود بسیار حائز اهمیت است و مستدل و مستند بودن آن ها در حکمی که از سوی دادگاه صادر می شود بسیار تأثیر گذار می باشد .

لایحه تنظیم شده باید مختصر و مفید باشد و صرفا مدارک مهم و مؤثر بر روند دادرسی  به آن ضمیمه شود تا از حوصله قاضی خارج نشود و قاضی بتواند مطالب مهم را از آن استخراج نماید و با توجه به آن رای مقتضی را صادر نماید .

برای اینکه یک لایحه تاثیر گذار باشد باید با دقت بالایی تنظیم شود و برای اینکه این موارد مهم حاصل شوند لایحه باید توسط کسی تنظیم شود که به موضوع پرونده و اتفاقات پیش آمده در خصوص آن کاملا واقف باشد و علاوه بر این ها آگاهی و شناخت کامل نسبت به قوانین و مراجع قضایی و نحوه ی نگارش لایحه داشته باشد .

یک وکیل مجرب با مطالعه پرونده و برگزاری یک جلسه مشاوره با موکل خود می تواند لایحه ای تنظیم نماید که همه ی ویژگی های فوق را داشته باشد .

نوشتن لایحه توسط دولت نیز مرسوم است به این شکل که اگر دولت بخواهد قانونی به تصویب برسد ابتدا پیشنهاد آن را به شکل یک لایحه به مجلس شورای اسلامی می دهد و تنظیم این لایحه نیز توسط یک حقوقدان انجام می پذیرد .

بیشتر بخوانید:وکیل کیفری وکیل جناییوکیل کلاهبرداری

اهمیت تنظیم لایحه :

لایحه نویسی;تنظیم لایحه توسط طرفین دعوا امری الزامی نیست و فقط در جهت تاثیر گذاری مثبت بر حکم دادگاه می باشد و فقط زمانی ضروری می باشد که شخص یا وکیل او در جلسه دادرسی حضور ندارند در ذیل مواردی از اهمیت تنظیم لوایح را مطرح می کنیم :

1-اگر چه قضات در جلسات رسیدگی مطالب و مواردی که توسط خواهان و خوانده اظهار می شود یادداشت و ثبت می فرمایند اما ممکن است سهو قلمی رخ دهد بنابراین لایحه در این جا بسیار کمک کننده می باشد .

2-در برخی موارد بعد از جلسه رسیدگی طرفین اسناد و مدارک جدیدی پیدا می کنند که می تواند در روند پرونده سرنوشت ساز باشد  که طرفین دعوا از قبل آن ها را نداشته اند بنابراین از یک لایحه استفاده می کنند و این موارد را به اطلاع قاضی می رسانند .

3-در برخی موارد طرفین دعوا یا وکلای آن ها به دلایل مختلفی مانند کمبود زمان ، استرس و …نمی توانند مطالب را به شکل صحیح و کامل به قاضی منتقل نمایند در این جا نیز لایحه می تواند چاره ساز باشد .

4-در برخی موارد طرفین دعوا یا وکلای آن ها به هر دلیلی نمی توانند در جلسات رسیدگی شرکت نمایند در این حالت نیز می توانند لایحه تنظیم کنند و دفاعیات خود را اظهار نمایند که در این صورت حکم دادگاه غیابی محسوب نمی شود و حضوری می باشد.

بنابر مطالب فوق ؛ لایحه برای اینکه تاثیر گذاری مثبتی در صدور رای دادگاه داشته باشد باید به شکل تخصصی و حرفه ای نگارش شود خصوصا در دعاوی کیفری ‍در نتیجه بهتر است لایحه توسط وکیل پایه یک دادگستری مجرب تنظیم گردد .

تنظیم لایحه توسط وکیل دارای مزایای زیادی می باشد چرا که وکیل در ابتدا پرونده را به طور دقیق مطالعه می نماید و با بهره گیری از دانش خود بهترین لایحه را تنظیم می نماید بهترین لایحه ، لایحه ای می باشد که در صدور رای به نفع شخص تاثیر داشته باشد .  یکی از توانمندی های وکلای موسسه حقوقی مجد وکیل الرعایا  تنظیم لایحه هایی است که منتج به صدور رای به نفع موکل شده اند .

جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد لایحه نویسی،وکیل تنظیم قرارداد،وکیل پایه یک دادگستری با ما در ارتباط باشید

تماس با ما

مشاوره

02177728932-02177886437

موسسه حقوقی مجد وکیل الرعایا با کادری از وکلای مجرب و ماهر و درجه یک بهترین راهنما شما برای مسائل مربوط به خانواده و کیفری و حقوقی و ملکی و … می باشد .

تفاوت میان لایحه با  دادخواست و شکواییه چیست :

برای طرح دعوا ابتدا باید دادخواست یا شکواییه تنظیم نمود تا بر اساس آن دادگاه برای رسیدگی به دعوا جلسه رسیدگی تعیین نماید در واقع هردو فرمی هستند که هر شخص برای اقامه ی دعوای حقوقی یا کیفری علیه اشخاص حقیقی و حقوقی در دادگستری از آن استفاده می نماید و می تواند این فرم را از مراجع قضایی دریافت و پر نماید در پرونده هایی که وکیل اعلام وکالت نموده است تنظیم دادخواست یا شکواییه نیز توسط خود وکیل انجام می پذیرد.

شکواییه یا شکایت نامه اولین قدم برای طرح دعوای کیفری در مراجع قضایی می باشد ؛ برگه ای است با فرمت خاص که باید موارد مربوط در آن تکمیل شوند سپس از طرف مرجع صالح برای رسیدگی به دعوای کیفری تعیین جلسه می گردد . در شکواییه مشخصات شاکی ،مشتکی عنه یا مظنون ،موضوع شکایت و دلائل آن ذکر می گردد.

دادخواست اولین قدم برای طرح دعوای حقوقی در مراجع قضایی می باشد و به موجب آن دادگاه باید جلسه رسیدگی تعیین نماید و به آن رسیدگی کند . دادخواست برگه ای است که در آن خواهان ،خوانده و خواسته مشخص می باشد.

هر دادخواست دارای شکل خاصی می باشد که این شرایط شکلی باید رعایت شود در غیر اینصورت دادخواست رد خواهد شد بنابراین باید توجه داشت نکات مربوط به تنظیم دادخواست رعایت شود . تنظیم و ارائه دادخواست به دادگاه از ضروریات اولیه برای طرح دعوا در دادگاه می باشد اما لایحه همانطور که در بالا به آن اشاره شد نوشته ای است که توضیحات و اطلاعات مهم در خصوص پرونده در آن وجود دارد و از شروع جلسه رسیدگی تا پایان آن طرفین می توانند آن را به دادگاه ارائه دهند که می تواند در رای دادگاه تاثیر گذار باشد بنابراین تنظیم لایحه ضروری و الزامی نمی باشد و می توان به همان دفاعیات شفاهی استناد نمود و با همان دفاعیات رای صادر می گردد.

تنظیم لایحه از تنظیم دادخواست و شکواییه سخت تر می باشد و به مدت زمان بیشتری نیاز دارد .

کاربرد و مورد استفاده ی لوایح و دادخواست و شکواییه با یکدیگر متفاوت هستند لوایح برای دفاع و ارائه توضیحات و اطلاعات بیشتر به قاضی می باشند اما دادخواست و شکواییه اولین قدم برای دادخواهی در مراجع قضایی می باشند .

همانطور که در بالا به آن اشاره شد شکواییه و دادخواست فرم های آماده برای دادخواهی در مراجع قضایی هستند

اما لایحه فرم آماده نمی باشد و نوشته ای است که توسط وکیل یا خود شخص تنظیم می شود .

مراحل ثبت لایحه :

بعد از اینکه وکیل لایحه را تنظیم نمود و مدارک و اسناد مرتبط را ضمیمه نمود لایحه باید توسط دفاتر الکترونیکی خدمات قضایی ثبت شود و نیازی به مراجعه حضوری به دادگاه نمی باشد .

وکیل ثبت لایحه :

همانطور که در بالا به آن اشاره شد نگارش لایحه به این دلیل می باشد که در صدور رای قاضی مؤثر واقع شود

بنابراین لایحه نویسی فرایندی تخصصی و حرفه ای می باشد و در نگارش یک لایحه باید اصول و نکاتی رعایت شود

و چه کسی بهتر از یک وکیل متخصص ،بر امور این چنینی تسلط دارد  وکلا با توجه به علم و آگاهی و سال ها تجربه ی حضور در مراجع قضایی توانایی تنظیم بهترین لوایح را دارند .

موسسه حقوقی مجد وکیل الرعایا دارای وکلای حرفه ای و متخصص می باشد

که نگارش لایحه ازجمله امور ساده برای آن ها می باشد و در بسیاری از مواقع فقط با تنظیم یک لایحه و بدون اعلام وکالت مؤفق به دریافت رای به نفع موکل شده اند .

هر شخص برای اینکه در پرونده ی خود موفق و برنده باشد نیازمند مشاور و کیل ماهری است که بررسی های لازم را انجام داده باشد و بهترین راهنمایی ها را ارائه دهد .

باید بدانیم برخی از پرونده ها با دریافت مشورت از یک وکیل توانا و تلاش خود فرد (اصیل ) به موفقیت ختم می شوند

اما برخی از پرونده های دیگر حتما نیازمند حضور شخص وکیل هستند . وکلای موسسه حقوقی مجد وکیل الرعایا  با وجدان کاری  پرونده ها را بررسی می نمایند و نیاز مراجعه کننده را با توجه به شرایط موجود به بهترین شکل رفع می نمایند .

جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد لایحه نویسی،وکیل تنظیم قرارداد،وکیل پایه یک دادگستری با ما در ارتباط باشید

تماس با ما

مشاوره

02177728932-02177886437

موسسه حقوقی مجد وکیل الرعایا با کادری از وکلای مجرب و ماهر و درجه یک بهترین راهنما شما برای مسائل مربوط به خانواده و کیفری و حقوقی و ملکی و … می باشد .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید