وکیل سرقفلی

وکیل سرقفلی :

وکیل سرقفلی؛ حق سرقفلی بر خلاف حق کسب و پیشه یا تجارت به صورت خودکار ایجاد نمی گردد ، البته باید به این نکته توجه داشت که می بایست هنگام عقد قرارداد ، مالک و مستاجر در این موضوع با یکدیگر به توافق برسند . بنابراین در صورت عدم توافق و عدم رضایت طرفین در این خصوص به هنگام عقد قرارداد ، عملا مستاجر هنگام تخلیه نمی‌ تواند ادعایی نماید و در این خصوص می بایست توافق نمایند .

وکیل سرقفلی

برای مشاوره با بهترین وکلای تهران کافیست با ما تماس بگیرید تا از مشاوره در زمینه های مختلف ملکی و حقوقی بهره ببرید.

تماس با ما

مشاوره

02177728932-02177886437


از  وکیل سرقفلی بیشتر بدانید:
تا به امروزعنوان وکیل سرقفلی به گوشتان خورده است؟وکیلی که در یک حوزه ،کاملاً تخصصی تبحر دارد . اما سوال این جاست که از جزئیات فعالیت های یک وکیل سرقفلی چه می دانیم و اصلاً به چه کسی می توانیم بگوییم بهترین و کیل سرقفلی؟
وکالت،حرفه ای بسیار سخت و حساس است. تمام تلاش یک وکیل با تجربه، تاثیر مستقیم در زندگی یک فرد،خانواده او ،جامعه و کشور خواهد داشت. در این میان یک وکیل برای این که بتواند بهترین نتیجه را در پرونده موکل خود داشته باشد سعی می کند تا در یک حوزه خاص تخصص داشته باشد. درست مثل وکیلی که، به نام وکیل سرقفلی وی را می شناسند. اما برای آشنایی بهتر، مسعودجوکار درزی به عنوان حقوقدان و مدیرعامل موسسه حقوقی مجدوکیل الرعایا در پاسخ به چند سوال مطرح شده درباره این که بهترین وکیل سرقفلی کیست؟ و چه شرایطی باید داشته باشد این چنین پاسخ می دهد.
وکیل سرقفلی و حق کسب و پیشه چه کسی است؟ 
تخصص این وکیل در حوزه دعاوی است که مربوط به سرقفلی و حق کسب و پیشه می باشد.این وکیل دقت نظر ، مهارت و تجربه لازم را دارد ،بنابراین بهترین وکیل سرقفلی باید علاوه بر علمی که دانشگاهی و آکادمیک است در زمینه های وسیع و پهناور حقوقی ، تجربه کافی برای حل مسائل و دعاوی مربوط به سرقفلی و حق کسب و پیشه را داشته باشد.و همچنین به قوانین و مقررات حقوقی از جمله قانون روابط موجر و مستاجر اشراف داشته باشد. 
دعاوی با موضوع سرقفلی و حق کسب و پیشه بسیار تخصصی و با ظرافت و پیچیدگی های خاص می باشد و هر وکیلی نمی تواند مهارت و تجربه کافی در این زمینه داشته باشد.
توقیف سرقفلی و حق کسب و پیشه امکان دارد؟
مطابق با ماده ۶۲ آئین نامه اجرای مفاد اسناد رسمی لازم الاجرا، توقیف سرقفلی و حق کسب و پیشه امکان دارد .اما در مورد فروش آن چون انتقال مورد اجاره به غیر است، بدون اجازه مالک آن دارای تجویز قانونی نیست.
در مورد توقیف سرقفلی و حق کسب و پیشه، منع قانونی وجود ندارد. و برای این که طلب کار بخواهد حق خود را استیفا کند می تواند با رضایت مالک آن را به فروش یا مزایده گذارد و گرنه فروش یا مزایده فاقد مجوز قانونی می باشد.
بنابراین در صورتی که مزایده یا فروش با رضایت مالک باشد اعم از این که این واگذاری به خود مالک یا اشخاص ثالث باشد ،فاقد اشکال است و طلبکار می تواند مورد طلب خود را از فروش یا مزایده دریافت کند.
اگر صحت مزایده برای دادگاه محرز باشد ،دستور انتقال سرقفلی یا حق کسب و پیشه را به کسی که مزایده را برنده شده یا آن را به فروش رسانیده ،در یکی از دفاتر اسناد رسمی صادر می نماید.
امکان به ارث رسیدن سرقفلی وجود دارد؟ 
بله سرقفلی به ارث می رسد،  حتی به زوجه (در صورتی که تا قبل از سال ۱۳۸۷ زوجه فقط از قیمت اموال غیر منقول و منقول ارث می برد اما بعد از آن مطابق با مواد ۹۴۶ و ۹۴۸ قانون مدنی زوجه از کل اموال ارث می برد)،زیرا سرقفلی جز حقوق مالی می باشد و ورثه می توانند آن را، نسبت به سهم الارث خود دریافت کنند.
بهترین وکیل سرقفلی،  تفاوت سرقفلی و حق کسب و پیشه را چگونه عنوان می کند؟ 
برخی از تفاوت های آن…
۱-در سرقفلی مطابق با قانون روابط موجر و مستاجر مصوب ۱۳۷۶ عمل می شود و توافق طرفین مبنای آن است اما در حق کسب و پیشه مطابق با ماده ۱۸ قانون روابط موجر و مستاجر مصوب ۱۳۵۶ عمل می شود و مبنای آن قانون است.
۲-مبلغی که در ابتدای اجاره ، مستاجر به مالک به عنوان حق سر قفلی می پردازد تا زمان تخلیه ملک، به نرخ روز به مستاجر پرداخت گردد را، حق سرقفلی می گویند. اما در حق کسب و پیشه برای مستاجر زمانی که در مدت اجاره است با توجه به شهرت کسب و کار و حق جذب مشتری که برای وی ایجاد می شود را، حق کسب و پیشه می گویند. چه مستاجر مال یا وجهی را به مالک یا موجر داده باشد چه نداده باشد.
۳-در حق سر قفلی در ابتدای اجاره این مبلغ تعیین می گردد اما در حق کسب و پیشه اگر در زمان تخلیه تخلفی صورت گیرد بر اساس نظریه کارشناسی دادگستری تعیین می شود.
۴-سرقفلی قابل اسقاط است اما حق کسب و پیشه قابلیت اسقاط در ابتدای اجاره را ندارد ،زیرا در ابتدای اجاره حقی به وجود نیامده که قابل اسقاط باشد.
در سر قفلی و حق کسب و پیشه آیا امکان انتقال به غیر وجود دارد؟
در انتقال و واگذاری این دو حق دو حالت وجود دارد:
۱-برای انتقال به غیر، مستاجر این حق را دارا باشد.
وفق ماده ۱۹ قانون روابط موجر و مستاجر، مستاجر می تواند برای همان شغلی که دارد یا شغلی که شبیه همان شغل اول باشد ،منافعی که از اجاره به دست آمده را با سندی رسمی به غیر انتقال دهد.
۲- زمانی که حق انتقال به غیر از مستاجر گرفته شده باشد و اجاره نامه ای هم نباشد.
مستاجر بدون اذن مالک نمی تواند مورد استیجاری را به غیر انتقال دهد و در صورت تخلف از این مورد مالک می تواند با پرداخت نیمی از حق کسب و پیشه مورد استیجاری را تخلیه نماید.این مورد وفق ماده ۱۶ قانون روابط موجر و مستاجر می باشد.
و نکته حائز اهمیت این است که اگر مستاجر قبلی یا مستاجر جدید، مستحق دریافت نیمی از حق کسب و پیشه باشد طبق نظر کارشناسی برای وی تعیین می گردد.و در ضمن مستاجر جدید از لحاظ شرایط و مفاد قرارداد، مطابق با اجاره نامه تنظیم شده سابق می باشد و مستاجر جدید قائم مقام مستاجر اول می باشد.
اگر این انتقال از طرف یکی از ورثه به ورثه دیگر باشد انتقال به غیر محسوب می شود؟ یا این که اگر شریکی به شریک دیگر خود این انتقال را انجام دهد آیا انتقال به غیر محسوب می شود؟ 
خیر، این انتقال به غیر محسوب نمی شود. انتقال سر قفلی زمانی که به ورثه درجه یک باشد با شرایط خاصی که در قانون وجود دارد، این انتقال، انتقال به غیر نیست.اما اگر این انتقال از طرف پدر یا مادر به فرزندان باشد ،برای این که انتقال به غیر نباشد دو راه باید وجود داشته باشد :
۱-مالک اذن انتقال بدهد.
۲-دادخواستی مبنی براذن انتقال منافع داده باشند.
در غیر این صورت انتقال به غیر محسوب می شود. 
میزان حق سر قفلی چگونه تعیین می شود؟
۱-باید موقعیت مکانی ملک در نظر گرفته شود. 
۲- وبنا و مصالحی که برای آن به کار رفته است. 
۳-  و همچنین ،بنابر نوع پیشه مستاجر.
۴- وهزینه هایی که مستاجر برای مهیا کردن و دکور انجام داده است.
و موارد دیگر….
به کدام مشاغل حق کسب و پیشه تعلق نمی گیرد؟
به مطب پزشکان و خدمات پزشکی و همچنین شغل وکالت حق کسب و پیشه تعلق نمی گیرد و
در چه صورت به مستاجر حق سر قفلی تعلق نمی گیرد؟ 
مطابق با ماده ۹ قانون روابط موجر و مستاجر مدت زمان اجاره به پایان رسیده باشد یا اگر مستاجر سر قفلی را به مالک نپرداخته باشد و یا مستاجر تمامی حقوق ضمن عقد را دریافت نکرده باشد، در این صورت مستاجر حق دریافت سرقفلی را نخواهد داشت.
اگر مستاجری که دارای حق کسب و پیشه است ،ملک مورد اجاره را مدت ها بدون این که محل کسبی در آن دایر کند ،رها نموده و در اثر همین عمل وی مورد اجاره تخریب گردد و از لحاظ اقتصادی از رونق افتاده باشد ، آیا این از مصادیق تعدی یا تفریط محسوب می شود؟
تشخیص قطعی این مورد با قاضی رسیدگی کننده به پرونده می باشد و این می تواند از مصادیق تعدی  یا تفریط باشد.
ویژگی های بهترین وکیل سرقفلی چیست؟
دعاوی مربوط به سرقفلی و حق کسب و پیشه بسیار گسترده و دارای پیچیدگی می باشد بنابراین وکیل متخصص در این امر باید به قوانین مربوط به سرقفلی واقف باشد.بسیاری از افراد به دلیل مشکلات مالی از مراجعه کردن به وکلای متخصص خودداری می کنند و به دلیل نبود آگاهی و دانش کافی در این زمینه با عواقب غیر قابل جبرانی روبه رو خواهند شد.
اعتماد به موسسه حقوقی مجد وکیل الرعایا

برای مشاوره با بهترین وکلای تهران کافیست با ما تماس بگیرید تا از مشاوره در زمینه های مختلف ملکی و حقوقی بهره ببرید.

تماس با ما

مشاوره

02177728932-02177886437


با توجه به موضوعی که در این گزارش به صورت مفصل به آن اشاره شد، موسسه حقوقی مجدوکیل الرعایا  با داشتن بیش از چندین سال سابقه و حضور وکلای مجرب و تخصصی با بهترین دفاعیات و منصفانه ترین حق الوکاله دربیش از صدها پرونده حقوقی ، کیفری و…  موفقیت ویژه ای کسب نموده و به همین منظور در سال ۱۴۰۱ به عنوان برترین موسسه حقوقی کشور  انتخاب شده است، و می تواند به بهترین شیوه ممکن و مورد اعتماد، کنار شما باشد.
همچنین موسسه حقوقی مجد وکیل الرعایا با سالها سابقه در امر وکالت دارای وکلای متخصص در همین زمینه با موضوع سرقفلی و حق کسب و پیشه می باشد و می تواند شما را بهترین نحو یاری و همراهی کند.
باید به این نکته نیز اشاره کرد، موسسه حقوقی مجد وکیل الرعایا پنجمین تندیس سال را، به عنوان برترین موسسه حقوقی کشور در اجلاس سراسری تکریم از چهره های نامی کشور نیز، از آن خود کرده و همچنین در این اجلاس  نام و عنوان مسعودجوکار درزی به عنوان یکی از مدیران جهادی که در مسیر تولید دانش بنیان و اشتغال آفرینی، اقداماتی صورت داده و در قالب یک سند ملی و تاریخی منوط به کتیبه نام و نشان ماندگار به صورت رسمی ثبت شده است.

حق سر قفلی یعنی وقتی مستاجری در طی فعالیت های کسبی و تجاری خود در یک مغازه به اعتبار رسیده باشد به صورتی که در آن محل یا شهر شناخته شده باشد و با حسن شهرتی که در آنجا به دست آورده باعث رونق مغازه شده باشد  به این مورد در قانون حق سر قفلی می گویند .

در قانون گذشته به همین حق و حسن شهرت حق کسب و پیشه می گفتند .

  با استفاده از حق سرقفلی مالک آن ملک تا زمانی که پولی را به عنوان سرقفلی که بر اساس توافق طرفین یا نظر کارشناس با توجه به میزان ارزش افزوده کار مستأجر به محل به دست می‌آید به مستأجر پرداخت نکند حق خارج کردن فرد را ندارد و آن فرد مستاجر می تواند در آنجا سکونت کند . 

چگونگی ایجاد حق سر قفلی :

موجر و مستاجر باید با توجه به قانون موجر و مستاجر به سه روش زیر اقدام به ایجاد حق سر قفلی بکنند :.

1-درصورتی‌که موجر  و مستأجر در حین  عقد اجاره توافق کنند که مالک باید تا هنگامی  که مستأجر اراده کند  هرسال با همان مبلغ قبلی قرارداد اجاره را با مستأجر تمدید کند در این صورت اگر با تمام شدن قرارداد موجر  مایل به تمدید قرارداد نباشد باید مبلغی را به  عنوان سرقفلی به مستأجر بپردازد .

2-درصورتی‌که موجر  و مستأجر ضمن عقد اجاره توافق کنند که مالک هرسال با میلغ اجاره مورد توافق بین موجر و مستاجر، قرارداد اجاره را با مستأجر تمدید کند بدین ترتیب  اگر با اتمام مدت اجاره مالک  راضی به تمدید مدت قرارداد و ادامه آن نباشد باید مبلغی را تحت عنوان سرقفلی به مستأجر پرداخت کند .

3-درصورتی‌که هنگام عقد قرارداد، مستأجر مبلغی را تحت عنوان حق سرقفلی به مالک پرداخت کند  در این صورت مالک می بایست در زمانی که مستاجر در حال تخلیه ملک‌می باشد حق سر قفلی را به نرخ روز با او حساب کند و به مستاجر پرداخت نماید

موسسه حقوقی مجد وکیل الرعایا با داشتن وکلای با تجربه در زمینه سر قفلی و وکیل سرقفلی بهترین پیشنهاد برای پذیرش پرونده های شما می باشد که می توانید با در میان گذاشتن مسئله با وکلای با تجربه از حقوق خود در زمینه حق سر قفلی به وسیله وکیل سر قفلی دفاع کنید .

موارد از بین برنده حق سر قفلی :

-تعدی و تفریط مستاجر (یعنی زیاده روی کردن و کم کاری کردن مستاجر )

-عدم پرداخت اجاره بها توسط فرد مستاجر تا ۱۰روز پس از موعد

-تغییربنا توسط مستاجر به صورتی که به اصل بنا صدمه وارد کند

-تغییر در شغل توافق شده در زمان عقد قرارداد

وکیل سر قفلی به وکیلی می گویند که با استفاده از راه های قانونی می تواند حق شما را در زمینه های سرقفلی و پرونده های ملکی  

بگیرد .

شما این امکان را دارید که با بهره بردن از وکلای موسسه مجد وکیل الرعایا در پرونده های خود موفق و پیروز شوید .

تعیین میزان حق سر قفلی به چه مواردی بستگی دارد :  

1-کمیت و کیفیت اجاره از نظر مزایایی که در اجاره‌نامه برای موجر  یا مستأجر قید شده

2-موقعیت مکانی ملک مورد اجاره و میزان تمیزی آن محل

3-نوع کسب و کار مستاجر

4-وضعیت بنا و ملک مورد اجاره

5-طول مدت اشتغال مستأجر به کسب‌ وکار در محل اجاره و حسن شهرت او که در معروفیت محل موثر بوده

به طور کلی با استفاده از وکیل سرقفلی می شود از طریق عدالت و انصاف از اعتباری که در آن محل کسب کرده ایم دفاع کنیم و اجازه ندهیم که زحمات چندین ساله ما در یک محل هدر برود و به نابودی سپرده شود . 

پس شما  می توانید با استفاده از یک وکیل دادگستری ماهر و متخصص در زمینه سرقفلی از اعتبار و ابروی چندین ساله خود دفاع کنید .

سرقفلی و حق کسب دارای تفاوت می باشد و این تفاوت و تغییرات به شرح ذیل است :
سرقفلی بر خلاف حق کسب و پیشه یا مهارت به شکل خودکار قرارداد اجاره را تمدید نمی نماید . بنابراین بعد از به پایان رسیدن مدت قرارداد در صورتی که مستأجر با مالک به توافق نرسد ، باید ملک را تخلیه نماید چرا که مالک می تواند باتوجه به اختیارات و حق خود از طریق قانونی در صورت عدم توافق اقدام نماید .
حق سرقفلی بر خلاف حق کسب و پیشه به صورت خودکار ایجاد نمی گردد چرا که می بایست در حسن عقد قرارداد ، مالک و مستاجر در خصوص این مورد توافق نمایند و طرفین اعلام رضایت نموده و به توافق برسند . بنابراین عدم توافق در هنگام عقد قرارداد ، این حق را از مستاجر سلب می نماید که در هنگام تخلیه هیچ ادعایی نداشته نباشد و اعتراضی ننماید.

تماس ومشاوره با بهترین وکیل پایه یک دادگستری 

انواع سرقفلی :

حق سرقفلی را عموما می توان به دو بخش مجزا تقسیم کرد که بدین عبارت می باشد :
۱- سرقفلی مجازی
۲- سرقفلی واقعی
معنای حق سرقفلی (سرقفلی واقعی) :
در واقع حق سرقفلی در ارتباط با نوع کسب‌ وکار نمی باشد و مربوط به امکانات محل کسب می باشد و نوع کسب کسب و کار هیچ مداخله ای با این حق نخواهد داشت به عبارتی دیگر می توان چنین مثال زد که پاساژ جدیدی ساخته شده و در اجاره اشخاص می باشد پس در نتیجه مغازه‌های آن پاساژ فقط حق سرقفلی دارند . پس به این معنا از سرقفلی ، سرقفلی واقعی اطلاق می شود و این حق سرقفلی نیز دارای شرایطی می باشد که در ادامه بیان خواهد شد .
مبنای سرقفلی مغازه مبنای قراردادی می باشد ، بدین معنا که سرقفلی امتیازی می باشد که موجر ضمن عقد اجاره به مستأجر می‌دهد و در اختیار مستاجر قرار می دهد و در ازای آن مبلغی را دریافت می نماید . این مبلغ ، قیمت امتیاز مذکور است که قبل از عقد اجاره در خصوص ملک وجود داشته و به مستأجر واگذار شده و این مستأجر مالک سرقفلی تلقی می گردد .
در خصوص دفتر اسناد رسمی نیز باید به این نکته توجه داشت که دفاتر اسناد رسمی علاوه بر رعایت شرایط عمومی تنظیم اسناد می بایست برای تنظیم سند اجاره اماکن تجاری ( اماکنی که کاربری تجاری دارند ) این موضوع را نیز تصریح نمایند که عقد اجاره با حق سرقفلی یا بدون حق سرقفلی واقع شده و حق سرقفلی مادامی مصداق خواهد داشت که مالک ، محل کسب را برای بار اول اجاره داده و این موضوع نیز برای بار اول مطرح می گردد .
همچنین در مورد عوامل تعیین کننده و مهم در خصوص میزان سرقفلی ، می توان به این موارد اشاره کرد :
موارد تعیین ‌کننده میزان سرقفلی واقعی عبارت اند از : محل ملک ، نوع و مساحت ملک ، گنجایش و امکانات ملک از قبیل برق، آب، تلفن و… .
مادامی که مالک زمان عقد قرارداد به مستأجر حق سرقفلی را نداده باشد ، موظف خواهد بود هنگامی که مستأجر ملک را تخلیه می نماید ، ارزش حق سرقفلی را به قیمت روز به مستأجرپرداخت نماید یا مستأجر می‌تواند این حق را با اخذ مبلغی به دیگری انتقال دهد بنابرایندر هر صورت مالک موظف می باشد تا این مبلغ را به مستاجر پرداخت نماید . پس باید به این نکته دقت کرد که در قرارداد اولیه حق انتقال منافع عین مستأجره از مستاجر سلب نشده و مستاجر دارای حق بوده باشد .

تماس ومشاوره با بهترین وکیل مالیات

معنا و مفهوم حق کسب و پیشه (سرقفلی مجازی) :

حق کسب و پیشه در ارتباط با تلاش ، موفقیت کسبی و حسن شهرت مغازه ‌دار می باشد و میزان درآمد .‎به دست آمده از کسب با در نظر گرفتن میزان سرمایه ‌گذاری ، در آن دخیل می باشد
حق کسب یا پیشه در اصطلاح به نام حقوق تجاری مطرح گردیده که برخی از اشخاص آن را سرقفلی مجازی نیز می نامند .
همچنین عده‌ای حق کسب و پیشه را با حق سرقفلی یکی در نظر می گیرند اما در صورتی که حق کسب و پیشه با حق سرقفلی ، دو حق مجزا می باشند که هر دو دارای هدفی متفاوت می باشند .

وکیل سرقفلی

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد وکیل پایه یک دادگستری،وکیل ملکی،مشاوره تخلیه ملک با ما در ارتباط باشید

تماس با ما

مشاوره

02177728932-02177886437

وجه تمایز و تفاوت حق کسب و پیشه با حق سرقفلی :
۱- معیار و میزان سرقفلی با توافق مالک و مستاجر و با در نظر گرفتن موقعیت محلی و تجهیزات عین مستاجره تعیین خواهد شد این در حالی است که میزان و مقدار حق کسب و پیشه و تجارت خارج از اراده و توافق مالک و مستاجر قرار دارد و بسته به میزان ارزشمند شدن ملک به جهت فعالیت مستاجر در طول مدت زمان فعالیت وی در آنجا و شهرت تجاری و رونق کسب و کار و اعتبار صنفی ایجاد شده برای ملک مستاجره توسط مستاجر، می باشد .
۲- سرقفلی صرفا به مالک ملک و موجر پرداخت می گردد در حالی که حق کسب و پیشه و تجارت هیچ گاه به مالک ملک تعلق نخواهد گرفت بلکه صرفا توسط مستاجر بعدی به مستاجر قبلی و یا از سوی مالک به مستاجر ملک پرداخت خواهد شد و مالک هیچ مبلغی را در خصوص حق کسب و پیشه دریافت نخواهد کرد .
۳- مالک در خصوص دریافت یا عدم دریافت سرقفلی مخیر می باشد فلذا در هر صورت این مالک است که در خصوص وجود حق سرقفلی یا عدم وجود آن ( مقصود حق سرقفلی ) در عقد اجاره تصمیم می گیرد در صورتی که در خصوص حق کسب و پیشه و تجارت ، اراده و میل مالک تاثیری در ایجاد این حق به نفع مستاجر نخواهد داشت و مستاجر در حق کسب و پیشه دارای اختیار عمل بیشتر می باشد.
۴- حق کسب و پیشه تدریجی الحصول می باشد و بستگی به عمل مستاجر خواهد داشت ؛ ولی حق سرقفلی قطعی الحصول می باشد و به محض پرداخت مبلغ یا مال توسط مستاجر به موجر ، ایجاد می گردد .
۵- حق سرقفلی قابل اسقاط نیز می باشد در حالی که اسقاط حق کسب و پیشه اسقاط ما لم یجب می باشد . هر چند مطابق برخی نظرات مطرح شده در خصوص این موضوع با انعقاد عقد ، سبب ایجاد شده و قابل اسقاط می باشد .
۶- حق سرقفلی قابل ضمان می باشد بدین معنا که با ارزیابی کارشناسی و تعیین ارزش آن ، قابلیت ضمان را دارا می باشد ، البته در صورتی که به طور رسمی ثبت شده باشد ؛ ولی حق کسب و پیشه این قابلیت را ندارد و بر خلاف این موضوع می باشد .

تماس ومشاوره با بهترین موسسه حقوقی

حق سرقفلی دارای دو معنا می باشد :

– حق سرقفلی مبلغی می باشد که مستاجر از مالک (  دارنده ملک ) می گیرد که این مبلغ بابت سابقه کار خود و فعالیت خود در آن محل در خصوص جلب ارباب رجوع است و جز درآمد نیست و مالیات بر آن تعلق نخواهد گرفت .

حق سرقفلی وجهی می باشد که مالک محل ( مالک ملک ) ، در اولین عقد اجاره علاوه بر اجاره بها از مستاجر دریافت می نماید ، این پول جز درآمد می باشد و جز مالیات بر درآمد محسوب می گردد که مالی است مرکب دارای عناصر ذیل می باشد :
۱- نام تجاری جز اعیان است نه دیون
۲- پروانه کسب متصدی محل تجارت یا خدمات
۳- حقوق مالکیت صنعتی یا تجاری یا هنری یا ادبی
۴- ورقه اختراع که موجب حق انحصاری در بهره وری باشد
۵- علامت کارخانه بر محصول آن
۶- امتیازات ناشی از قراردادها همچون قرارداد بیمه
۷- حق استیجار محل ( ملک )

تماس ومشاوره با بهترین موسسه حقوقی تهران 

تعیین و مشخص نمودن مبلغ سرقفلی
مطابق قانون ، مبلغ سرقفلی یا حق کسب از طرف دادگاه با توجه به موارد ذیل تعیین خواهد شد :
۱- مکان و مرغوبیت محل کسب یا تجارت
۲- شرایط و کیفیت اجاره از لحاظ مزایا که در اجاره‌ نامه برای مالک یا مستاجر لحاظ شده باشد .
۳- طول مدت اشتغال مستاجر به کسب و کار در محل اجاره و حسن شهرت او در معروفیت محل اثر داشته باشد و مستاجر باعث پیشرفت آن ملک شده باشد .
عواملی که باعث از بین رفتن حق سرقفلی می باشد :
چنانچه حق سرقفلی برای مستأجر با توافق قبلی ایجاد شود ، در صورت تحقق یکی از عوامل ذیل این حق از بین خواهد رفت :
۱- تغییر شغل توافق شده با مالک در عقد اجاره ، می بایست تغییر شغل مستاجر با توافق مالک باشد و در حسین قرارداد توافق بر این موضوع شده باشد .
۲- انتقال حق سرقفلی یا اجاره ملک (مادامی که در قرارداد اجاره حق اجاره را مستاجر دارا باشد ) توسط مستأجر به شخصی دیگر بدون اجازه و توافق مالک (در این صورت است که مالک با پرداخت نصف حق سرقفلی می‌تواند ملک را در اختیار بگیرد .)
۳- تعدی و تفریط مستأجر در ملک ، چنانچه مستاجر در استفاده و نگه داری ملک تعدی و تفریط نماید و باعث وارد نمودن اسیب به ملک و دارایی مالک گردد حق سرقفلی از بین خواهد رفت چرا که یکی از موارد و عواملی که باعث از بین رفتن حق مذکور می شود تعدی و تفریط مستاجر می باشد .
۴- پرداخت نکردن اجاره‌بها توسط مستأجر تا 10 روز پس از موعد
۵- تغییر ملک توسط مستأجر درصورتی‌که به اساس و اصل بنا لطمه وارد کند

وکیل سرقفلی

جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد وکیل حقوقی و وکیل کیفری با موسسه حقوقی مجد در ارتباط باشید

تماس با ما

مشاوره

02177728932-02177886437

حق سرقفلی در این شرایط پرداخت خواهد شد :
۱- تخلیه به هنگام احداث ساختمان جدید به شرطی که اولا : پروانه ساختمانی یا گواهی شهرداری مربوطه را ارائه دهند .
دوما : موجر تمام حق کسب وپیشه را به مستاجر پرداخت نماید .
۲- انجام عمل تخلیه به دلیل نیاز شخص موجر برای کسب یا پیشه به شرط آنکه نیاز شخصی موجر به محل مذکور برای دادگاه احراز گردد نه نیاز فرزندان یا افراد تحت تکفل وی جهت اشتغال و از طرف دیگر موجر تمام حق کسب و پیشه را به مستاجر پرداخت نماید .
۳- تخلیه به علت احتیاج موجر یا فرزندان وی به سکونت به شرطی که محل مذکور مناسب برای سکونت باشد و موجر نیز تمامی حق کسب و پیشه را پرداخت کند .
بر اساس ماده ۴۷۴ قانون مدنی چنین مقرر شده است که :
۱- مستاجر این اختیار را دارد عین‌ مستاجره را به دیگری و شخص غیر اجاره دهد ، مگر این که در عقد اجاره خلاف آن شرط گردد .
۲- طبق این قانون می ‌توان اینگونه گفت که مستاجر می تواند اختیار و اجاره ملک را به هر کس دیگری اجاره دهد ، مگر این‌ که آن‌ها را در قرارداد اجاره حق واگذاری به غیر سلب شده باشد .
۳- در خصوص قراردادهایی که قبل از سال ۷۶ منعقد شده‌ باشد ، مستاجر حق انتقال به غیر را نخواهد داشت . مگر اینکه در قرارداد ذکر شود که مستاجر هیچ‌ گونه محدودیتی در این مورد را قرار نداده است .
تغییر شغل خریدار ( سرقفلی )
مستاجر مغازه این اختیار را نخواهد داشت که شغل خود را تغییر دهد مگر در وردی که در قرارداد سرقفلی به شغل وی اشاره نشده باشد و ذکر عنوان شغلی صورت نگرفته باشد . چنانچه به شغل او اشاره شده و بدون رضایت مالک ،اقدام به تغییر شغل خود نماید ، مالک با داشتن اختیارات و حقوقی می تواند با پرداخت نصف مبلغ سرقفلی ، از دادگاه حکم تخلیه را اخذ نماید .
این امکان نیز وجود دارد که موجر حق سرقفلی نگرفته باشد اما با دریافت سرقفلی مغازه را به شخص دیگری اجاره داده شود ، در این‌ صورت باید مستأجر آگاه باشد که با پایان مدت اجاره ، حق ندارد برای دریافت سرقفلی به موجر مراجعه نماید به عبارت دیگر او می بایست این حق را دریافت نماید و سریع اقدام به تخلیه مغازه را کند .
در صورتی می‌ توان از موجر حق سرقفلی دریافت کرد که هنگام اجاره به او این مبلغ را پرداخت شود.
هرگاه در خصوص میزان سرقفلی میان طرفین توافق حاصل نگردد در ادامه با در نظر گرفتن عدم توافق طرفین ، این مبلغ توسط دادگاه تعیین خواهد شد . سرقفلی به جز در خصوص توافق طرفین جنبه قانونی نخواهد داشت ؛ به عبارتی سرقفلی در صورتی میان موجر و مستأجر جاری خواهد شد که بر سر آن توافقی صورت بگیرد .
انتقال حق سرقفلی از طریق سند رسمی و همچنین از طریق سند عادی پذیرفته خواهد شد .
حق سرقفلی از حقوق مالی و قابل توقیف می باشد . به‌عنوان مثال زوجه برای دریافت مهر خود این حق را دارد تا توقیف حق سرقفلی شوهر را مطالبه نماید . با توقیف نمودن حق سرقفلی زوج ، این حق به فروش خواهد رسید و از حاصل توقیف این حق ، مهر زن پرداخت خواهد شد . البته در حقیقت این موضوع مستلزم این خواهد بود که حق سرقفلی شوهر (زوج ) به صورت رسمی به ثبت رسیده باشد و به طور قانونی دارای حق سرقفلی باشد .
همانطور که بیان شد حق سرقفلی ، جز یک حق مالی و همچنین قابل به ارث رسیدن است و حتی زوجه متوفی نیز ، از آن بهره مند خواهند شد . شیوه و شکل تقسیم ارث سرقفلی ، مطابق طبقات و درجات ارث و پس از ثبت درخواست انحصار وراثت در شورای حل اختلاف می باشد و میزان مالیات ارث سرقفلی ، از 3 تا 12 درصد ارزش معاملاتی حق سرقفلی می باشد .

وکیل سرقفلی

شیوه ها و مراحل انتقال حق سرقفلی :
انتقال حق سرقفلی به صورت های ذیل امکان پذیر خواهد بود :
انتقال به صورت قضایی : انتقال قضایی سر قفلی از طریق حکم دادگاه انتقال خواهد یافت .
انتقال به صورت اختیاری : در انتقال اختیاری ، سر قفلی مغازه توسط اسناد رسمی و با رضایت و توافق کامل مالک سرقفلی به صاحب جدید انتقال خواهد یافت .
انتقال قهری : مادامی که صاحب سر قفلی فوت نماید ، تمامی حقوق او به ورثه ی انتقال خواهد یافت چرا که حق سر قفلی جز حقوقی می باشد که قابل انتقال می باشد و همچنین جز دارایی متوفی بوده و به صورت ارث به اشخاص ذی صلاح انتقال می یابد .

تماس ومشاوره با بهترین وکیل ملکی خوب در تهران

مرجع صالح به رسیدگی پرونده های حق کسب و پیشه و سرقفلی :
چنانچه مال‌الاجاره‌ها موجود بوده و منتج به صدور حکم قطعی نشده باشد ، با‌ در نظر گرفتن صلاحیت آنها به دادگاه های بخش یا شهرستان و پرونده‌هایی که در هیات تجدید نظر مطرح شده است به مراجع پژوهشی صلاحیت دار از طرف اداره‌ ثبت اسناد و املاک ارجاع خواهد شد تا طبق مقررات قانون رسیدگی و رای مقتضی صادر شود و همچنین آرائی که هیأت ها یا کمیسیون های بدوی قبل از‌اجرای این قانون صادر کرده و قابل تجدید نظر می باشد ، ظرف ده روز پس از ابلاغ در دادگاه قابل رسیدگی پژوهشی خواهد بود .

در خصوص پرونده‌های مربوط به محل کسب و پیشه یا تجارت که قبل از اجرا این قانون ، حکم قطعی بر تخلیه صادر و سازش‌ صورت نگیرد ، اگر حکم اجرا نشده باشد و همچنین نسبت به اوراق اجرائیه که از طرف دفاتر اسناد رسمی بر تخلیه محل کسب و پیشه و یا تجارت صادر شده و‌هنوز به موقع اجرا گذاشته شده ، به تقاضای یکی از طرفین دادگاه ، موضوع را به داوری ارجاع نموده تا داور با در نظر داشتن مقررات قانون مربوطه ، ‌حق کسب و پیشه یا تجارت مستأجر را تعیین کند و پس از پرداخت آن از سوی مالک دستور به اجرای حکم با ورقه اجرائیه از طرف دادگاه صادر‌خواهد شد . نکته قابل توجه اینکه رأی داور در این موضوع قطعی و غیر قابل اعتراض خواهد بود .
در تمامی مواردی که از طرف دادگاه ارجاع به داوری صورت می گیرد ، هر یک از طرفینی که داور اختصاصی خود را تعیین خواهند کرد مکلف می باشند ‌قبولی کتبی وی را ظرف مدت زمان یک هفته به دادگاه تقدیم نموده و مادامی که عدم تسلیم قبولی کتبی داور یا عدم معرفی شخص دیگری که داوری‌ اختصاصی مشارالیه را کتباً قبول نموده در حکم ممتنع محسوب خواهد شد و دادگاه به قید قرعه داور اختصاصی او را معین خواهد کرد .
تمامی شیوه هایی اعم از مستقیم یا غیر مستقیم که طرفین به منظور جلوگیری از اجرای مقررات این قانون اتخاذ می نمایند ، پس از اثبات بلااثر‌و باطل اعلام می شود .

تماس ومشاوره با بهترینوکیل تنظیم قرارداد

وجه اشتراک حق كسب، پيشه و تجارت با حق سرقفلی :
۱- هر دو حق توسط قانونگذار جمهوری اسلامی ايران حمایت شده است .
۲- هر دو حق متصل عقد اجاره هستند .
۳- هر دو حق جز مال منقول محسوب می گردد .
۴- هر دو حق می بایست قابل توقيف ، تمليک و فروش باشند .
۵- هر دو حق در زمان تخليه می بایست تعيين تكليف شده و مشخص گردد .
۶- مطالبه هر دو حق ، نيازمند به طرح دعوی مستقل ندارد .
۷- بهای هر دو به نرخ روز محاسبه خواهد شد .
۸- هر دو حق در معاملات ، قابل تفكيک از عين مستأجره خواهد بود .

ماهیت و مفهوم حق سرقفلی در حقوق :
مادامی که قصد داشته باشیم تا مبحث حقوقی به نام سرقفلی را از منظر قانون مورد بررسی قرار دهیم ، می بایست توجه داشته باشیم که سرقفلی یک نوع حق معنوی تلقی می شود که شخص تاجر در خصوص ادامه شغل خویش و کسب درآمد به آن نیاز خواهد داشت . از سوی دیگر همانطور که گفته شد این حق معنوی می باشد و باعث تقدم در اجاره محل کار خواهد شد . همچنین نکته قابل توجه اینکه سرقفلی جز اموال غیر منقول تبعی محسوب می شود . وکیل سرقفلی بهتر از هر شخصی می تواند به تاجران کمک نموده تا در راستای اخذ این حق قانونی اقدامات مورد نیاز را انجام دهد .
مادامی که می گوییم حق سرقفلی یک حق معنوی محسوب می شود ، برای بسیاری از افراد این سوال در ذهن شان به وجود می آید که چگونه این حق معنوی تلقی می شود در صورتی که ارزش مادی نیز دارد ؟
برای پاسخ به این سوال می بایست اینگونه بیان کرد که از آن جایی که حق سرقفلی یک دارایی غیر قابل لمس می باشد جز ویژگی ها و دارایی معنوی می باشد البته جدای از این موضوعات ، این حق باعث کسب درآمد تاجران و موسسات تجاری مختلف شده است ، پس در نتیجه دارای ارزش مادی خواهد بود و در محاکم قانونی قابلیت پیگیری نیز خواهد داشت .

وکیل سرقفلی

چند مورد از بارز ترین و رایج ترین مصادیق سرقفلی بدین شرح می باشد :
۱- نوع اختراع
۲- ارزش برند شرکت

۳- مشتریان وفادار زیاد
۴- روابط خوب با ارباب رجوع
۵- حق کپی‌ رایت
۶- تکنولوژی اختصاصی
قطعا شما تا به الان نام این حقوق مذکور را شنیده اید اما نکته قابل توجه و بسیار مهم اینکه همه این موارد از مصادیق سرقفلی می باشند و این موارد در خصوص سرقفلی مطرح می شوند . از آنجایی که هر یک از این مصداق ها غیر قابل مشاهده و لمس می باشند اما جز دارایی های شرکت ها و تجار محسوب می شوند و جز حقوق شرکت ها و تجار می باشد که به راحتی می توان تمامی آنان را در تقسیم بندی سرقفلی جای داده و زیر مجموعه سر قفلی در نظر گرفت .
جالب است از این نکته آگاه باشید که امروزه سرقفلی جز دارایی های موسسات و شرکت های تجاری مختلف محسوب شده است و قابلیت نقل و انتقال نیز خواهد داشت . پس کاملا طبیعی می باشد مادامی که یک شرکت تجاری هدف فروش تمامی سهامی و حتی خود مجموعه را داشته باشد ، ارزش مادی سرقفلی را نیزمی تواند از مالک جدید یا حتی مستاجر دریافت نماید ؛ زیرا مستاجر یا مالک جدید زمانی که کار خود را آغاز نماید دارای مشتریانی خواهد شد که مالک قبلی آنها را جذب نموده و در حالت کلی برند شرکت و محصولات آن در میان مردم برند شده است .

تماس ومشاوره با بهترین بهترین وکیل

وکیل سرقفلی:
در خصوص دعاوی مربوط به سرقفلی که امروزه نیز اشخاص با این موضوعات درگیر می باشند و به وفور مشاهده می کنیم ، می بایست تمامی اشخاص مشاوره کامل و تخصصی از یک مشاور متخصص و وکیل پایه یک دادگستری دریافت نمایند .
چنانچه اشخاص در زمینه‌های مختلف دارای مشکلاتی اعم از حقوقی و کیفری و.. باشند و همچنین پرونده های مطروحه داشته باشند و برای ادامه روند کار خویش نیازمند اخذ وکیل باشند ، موسسات حقوقی با آنها تعامل و همکاری خواهد داشت و در همین راستا وکلای متخصص و مشاوران و کارشناسان با تجربه معرفی خواهد کرد تا این امکان به وجود آید که تمامی اشخاص در هر زمینه وکیل تخصصی پرونده خود را اخذ کرده و منتج به نتیجه گردد. موسسه حقوقی مجد وکیل الرعایا نیزبا تلاش و کوشش در این زمینه ، خدمات مورد نیاز را به تمامی افراد و اقشار جامعه ارائه خواهد کرد .

موسسه حقوقی مجد وکیل الرعایا با دارا بودن وکلای متخصص پایه یک دادگستری و همچنین پذیرش وکالت در کلیه دعاوی و پرونده ها و همچنین حضور وکلای متخصص دردعاوی مربوط به ملک همچون سر قفلی و تخلیه و… با ارائه خدمات مفید ، تمامی تلاش خود را برای اشخاص جهت اخذ رای مطلوب انجام می دهد .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید